Ovocné osvěžení v podobě domácích nanuků

 

Stále víc a víc se rozmáhá ,,domácí výroba“ - všeho. Ať už jsou to domácí limonády (mrkněte zde), domácí dobroty pro mrňousky, nebo po domácku vyrobené prostředky do domácnosti (prací prášek, aviváž, čistící prostředky).

Jedna věc je fakt – víte co jíte (používáte). Spoustu surovin se dá nahradit ,,zdravější“ variantou.

Dnes si představíme několik receptů na lahodné, domácí nanuky, kterými uděláte radost nejen dětem.

 

Kdo by nemiloval Míšu

Ingredience:

- 1 zakysaná smetana

- 1 smetana ke šlehání

- čokoládová poleva

- 250 g tvarohu ve vaničce

- ovoce dle chuti

- sladidlo ( moučkový cukr, třtinový nebo např. javorový sirup, atd.)

- misku

- mixér

- formičky na nanuky

Postup:

V misce nejprve rozšleháme smetanu, poté přidáme sladidlo (cukr), vmícháme zakysanou smetanu, tvaroh a nakonec přidáme rozmačkané ovoce podle chuti. Tuto směs naplníme do formiček na zmrzlinu a dáme alespoň na 12 hodin do mrazáku.

Zmrzlé nanuky potom namáčíme do rozpuštěné čokolády (mléčné, hořké – to už záleží na vás), nakonec necháme ztuhnout.

A máme hotovo.

 

Borůvkové mámení

Ingredience:

- 200 ml smetany ke šlehání

- 200 ml mléka

- 150 g cukru

- 150 g borůvek

- mixér

- miska

- formičky na nanuky

Postup:

V misce rozmixujeme borůvky a cukr, poté přidáme smetanu ke šlehání a vyšleháme do husté pěny. Za stálého mixování postupně přiléváme mléko do doby než se všechny ingredience spojí.

Poté už jenom nalijeme hmotu do formiček na nanuky a dáme do mrazáku.

 

Osvěžující vodové nanuky

Ingredience:

- 150 g marmelády (záleží na vaší chuti)

- 500 ml perlivé vody

- 2 lžíce citrónové šťávy

- 2 lžíce ovocného sirupu (opět dle vaší chuti)

- cukr (podle chuti)

- sezónní ovoce (jahody, maliny, ostružiny, borůvky)

- misku

- formičky na nanuky

Postup:

Do misky si připravíme veškeré ingredience, krom ovoce. Vše řádně promícháme. Tuto ,,hmotu“ nalijeme do formiček do tří čtvrtin – do zbylé čtvrtiny přidáme omyté ovoce dle libosti. Zamrazíme a máme hotovo.

Tento web používá soubory cookie. Procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním a v případě poskytnutí dalších osobních údajů s jejich ochranou a zpracováním.