Domácí přesnídávka - jak na ní?

Pokud si lámete hlavu nad tím, jak ,,dostat“ do svého děťátko alespoň špetku nějakého ovoce – POZOR, POZOR! Vyzkoušejte domácí přesnídávku, dnes jablečnou, ale stejný postup je i při přípravě jiného ovoce. 

Co budete potřebovat na ovocnou přesnídávku?

  • jablka: 2,5 kg, vystačí na 7 skleniček o objemu 230 ml
  • 7 skleniček (230 ml)
  • 1 dl vodu
  • pokud budete potřebovat – na dochucení třtinový cukr

 

Jdeme na to … Jaký je postup?

  1. jablka oloupeme a vyřízneme jádřince, nakrájíme na malé kousky
  2. nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, dáme na plotnu a ponecháme dusit do té doby, dokud nebudou jablka měkká
  3. jablka kvalitně rozmixujeme
  4. pokud se vám nedaří jablka dosti rozmixovat, ještě propasírujte
  5. rozmixovanou jablečnou dřen naplníme do skleniček a řádně uzavřeme
  6. v dalším hrnci necháme vodu uvést do stavu varu, poté vložíme skleničky do vroucí vody, tak, aby byla ponořená i víčka, necháme 20 minut zavařit
  7. po této době přesnídávku vyndáme a necháme vychladnout

 

* v tomto případě je ovocná přesnídávka řidší, pokud chcete, aby byla hutnější, přimíchejte pudink nebo zpracujte jablka neoloupaná

TIP: pokud se vám i přes tuto ,,mňaminu“ nedaří přemluvit vaše děťátko na nějaké to ovoce, zkuste na to jít od lesa.. A to díky Fresh dudlíku

Tento web používá soubory cookie. Procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním a v případě poskytnutí dalších osobních údajů s jejich ochranou a zpracováním.